Behandeling

Let op: op dit moment heb ik een cliëntenstop.

U neemt een verwijsbrief van uw huisarts mee naar het eerste consult. Belangrijk is dat dit een verwijzing is voor de Basis-GGZ als u wilt dat uw behandeling vergoed wordt. De datum van de verwijsbrief moet vóór de intake-datum liggen. Verder neemt u uw verzekeringspasje en een legitimatiebewijs mee. Geldige legitimatiebewijzen zijn een paspoort een rijbewijs of een ID-pasje. De (uitgebreide) intake van 60 minuten wordt in rekening gebracht (via uw verzekering).

De consulten vinden plaats in mijn praktijk in Den Haag (Duinoord), Rotterdam (Noord en Blijdorp), of online. De bereikbaarheid met het OV en met eigen vervoer is voor zowel Den Haag Duinoord als Rotterdam Noord goed.

Ik werk niet volgens een strikte therapievorm. De persoon tegenover mij, zijn of haar hulpvraag en zijn of haar achtergrond, zijn voor mij belangrijke factoren om tot een passende therapievorm te komen. inzichtgevende therapie en bijvoorbeeld. EMDR. Om een voorbeeld te geven: de ene persoon heeft meer baat bij EMDR als er sprake is van een onverwerkt trauma, terwijl de ander meer baat heeft bij een therapievorm op basis van protocollaire behandelingen.

Ik vind een respectvolle samenwerking belangrijk en onmisbaar binnen mijn werkzaamheden als psycholoog. Tijdens de behandeling worden er, met uw uitdrukkelijke toestemming, drie keer vragenlijsten bij u afgenomen. Dit zijn ROM-metingen. Ze worden alleen met uw nadrukkelijke toestemming afgenomen. U kunt de toestemming altijd weigeren of intrekken. De meting vindt plaats aan het begin van de behandeling, halverwege de behandeling en aan het einde van het traject. Dit heeft als doel om te kijken of de behandelingen effect hebben gehad. De afgenomen vragenlijsten worden met u besproken.

Als lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) heb ik een beroepsgeheim vergelijkbaar met dat van een priester. Dat wil zeggen dat ik niet zonder uw toestemming contact mag opnemen met derden. Ook mag ik geen email of telefonische gegevens verstrekken aan instanties zonder uw toestemming. Dat geldt ook voor familieleden en/of een eventuele partner.

Voor nieuwe aanmeldingen geldt een wachttijd. Voor Rotterdam geldt voor de intake een wachttijd van 2 weken en voor Den Haag 1 week. Voor start behandeling geldt een wachttijd van 3 weken voor Rotterdam en 2 weken voor Den Haag.